Ontdek de mogelijkheden bij DG Rubber Profiles
2024-08-30
Gerard
Als het gaat om rubberprofielen, is duurzaamheid vaak een van de belangrijkste factoren waar bedrijven naar zoeken. Bij DG Rubber Profiles begrijpen we dit als geen ander. We zijn gespecialiseerd in het leve... Lees verder
Uw Gids voor De Beste Loodgieter in Rotterdam
2024-08-28
Loodgieter Rotterdam
Waarom een Loodgieter in Rotterdam Cruciaal isIn de bruisende stad Rotterdam is het belangrijk om toegang te hebben tot betrouwbare diensten, vooral als het gaat om loodgieterswerk. Of het nu gaat om een kle... Lees verder
Herbruikbare verpakkingen voor extra duurzaamheid 
2024-05-31
Leontien Verkaik
Wist je dat 2021 80% van de verpakkingen in Nederland gerecycled of hergebruikt werd? Veel verpakkingen zijn ontworpen voor eenmalig gebruik, maar kunnen vaak meerdere keren worden gebruikt. Kartonnen verzen... Lees verder

Wat is duurzaam bouwen?

Er bestaat geen standaard definitie van duurzaam bouwen, het is namelijk erg breed. Het gaat er om dat er bij het duurzaam bouwen of verbouwen rekening gehouden moet worden met effecten die het heeft op het milieu. Er moet op veel fronten rekening mee worden gehouden en dat begint al bij het maken van een ontwerp van een gebouw of een bouwwerk, maar ook tijdens het bouwen, het verbouwen, het renoveren of het slopen. Er moet bij duurzaam bouwen ook goed gekeken naar het gebruik van het betreffende gebouw. Uitstoot CO2 speelt hierin een rol, net als energieverbruik van verwarming en hoe moet een gebouw gekoeld worden?

 

Meer over een passiefhuis

Iets wat dan ter sprake kan komen is een passiefhuis. Dit is een woning die weinig energie verbruikt voor verwarming. Het is een woning die wel goed is geïsoleerd en ook is het goed op de zon georiënteerd. In een aantal Europese landen zijn sinds eind jaren ’80 passiefhuizen gebouwd. Tegenwoordig worden er nog regelmatig scholen, kantoren en andere gebouwen opgeleverd waarbij er gebruik wordt gemaakt van dit idee.

 

Kunststof Achterdeur Steenwijk
Voor degenen die zich in de prachtige stad Steenwijk bevinden, is het investeren in een kunststof achterdeur een uitstekende keuze. In tegenstelling tot hout of metaal, biedt kunststof duurzaamheid en weerstand tegen de elementen, zonder aan esthetiek in te boeten. Wanneer u kiest voor een kunststof Kunststof achterdeur Steenwijk, brengt u een mix van functionaliteit en stijl in uw huis. Deze deuren zijn niet alleen onderhoudsarm, maar bieden ook uitstekende isolatie, waardoor ze ideaal zijn voor het koude Nederlandse klimaat. De veelzijdigheid van kunststof betekent dat uw nieuwe achterdeur kan worden aangepast om perfect bij uw huis te passen. Of u nu zoekt naar een eenvoudige en strakke look of iets gedurfder, een kunststof achterdeur is de perfecte keuze voor uw huis in Steenwijk.
Vind alles wat je nodig hebt in onze steiger winkel
Steiger winkel: een plek voor de bouwprofessional en doe-het-zelver die op zoek is naar kwaliteit en betrouwbaar bouwmateriaal. Met een breed scala aan producten en jarenlange ervaring in de industrie, is onze steiger winkel de onmisbare bron voor al uw renovatie- en constructiebehoeften. Of u nu van plan bent een nieuw project te starten, een bestaande structuur uit te breiden of uw gevel te renoveren, u vindt gegarandeerd het juiste gereedschap en de juiste apparatuur in onze winkel. Bezoek onze winkel online en ontdek ons brede assortiment aan steigers, constructiemateriaal en veiligheidsuitrusting. Investeer in de beste, investeer in uw veiligheid en succes.
De voordelen van een dakkapel configurator
Een dakkapel configurator biedt de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een manier om de zolderruimte in huis op een stijlvolle en functionele manier te vergroten. Door gebruik te maken van een dakkapel configurator kun je eenvoudig jouw ideale dakkapel ontwerpen met de specificaties die jij wenst. Of je nu kiest voor extra licht, meer ruimte of beide, een dakkapel configurator maakt het mogelijk. Bekijk de opties en ontdek hoe een dakkapel configurator jouw wooncomfort kan verhogen.

Duurzaam verbouwen tips

Er zijn nog een paar dingen waar je aan kunt denken bij duurzaam (ver)bouwen:

Met deze tips kun je kijken wat de opties zijn en dan zelf ook je keuze maken voor duurzaam bouwen.